Predsednica države končno ljudem čestitala ob veliki noči?

Nataša Pirc Musar, slika Žurnal24

Velika noč je največji krščanski praznik, ki ga praznujemo tudi v Sloveniji. Velikonočni ponedeljek pa je tudi dela prosti dan,

Na Veliko noč se kristjani zbirajo v cerkvah, kjer se praznuje Kristusovo vstajenje. Velikonočna maša se začne ponoči in se konča s hvalnicami. Ljudje praznujejo z obrednimi jedmi, kot so velikonočni kruhki, hren, jajca, šunka in druge mesne jedi. Velika noč je tudi čas obdarovanja, še posebej med otroki, ki jim starši običajno podarijo velikonočne čokoladne zajčke in druge sladkarije.

Poleg verskih obredov se velika noč praznuje tudi na drugačen način. Ljudje okrasijo svoje domove s pisanimi pirhi, cvetjem in zelenjem. Otroci se pogosto igrajo z barvanimi jajci in se udeležujejo iskanja velikonočnih jajc. Velikonočni ponedeljek je tudi državni praznik v nekaterih državah, ko se ljudje tradicionalno odpravijo na izlet ali piknik.

A od Predsednice države ljudje za veliko soboto še niso bili deležni čestitke, ali vsaj spomina na veliko noč. Je pa to storil nekdanji predsednik države Borut Pahor. 

Janez Janša pa je velikonočne praznike voščil na malce drugače.

Po našem pozivu je Nataši Pirc Musar v nedeljo končno uspelo! Čestitala je!

A je bilo tako težko?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.