Predsednica DZ še vedno zadržuje predlog zakona o upokojencih, ki ga je vložil inštitut 1. oktober?

Urška Klakočar Zupančič (predsednica državnega zbora)
Urška Klakočar Zupančič, zajem slike

Saj ni res pa je. Upokojenci se bodo zadnji dan tega meseca ponovno podali v Ljubljano in izvedli tretji vseslovenski shod upokojencev Slovenije, vlada pa se nikamor ne zgane.


Ko so nam sporočili iz inštituta 1. oktober, predsednica DZ, Urška Klakočar Zupančič, še vedno (protiustavno) zadržuje zakon o upokojencih, ki so ga vložili člani inštituta. Ta bi morala zakon poslati pristojnemu ministrstvu in vložiti proceduro za zbiranje podpisov. A je predlog zakona še vedno ostal v nekje v Državnem zboru. 

Zakon o Državnem zboru namreč pravi: Pobudo volivcem za vložitev predloga za začetek postopka za spremembo ustave oziroma predloga zakona lahko da vsak volivec, politična stranka ali drugo združenje državljanov, pri čemer mora pobudnik o tem obvestiti predsednika Državnega zbora ter obvestilu priložiti tudi predlog akta, o katerem bo tekel postopek.

Iz Inštituta 1. oktober sporočajo, da se tudi Robert Golob še vedno ne odziva na naše klice h dialogu. Namesto dviga pokojnin, boste z 31.3.2023 dobili 5,2% nižje pokojnine in 12% podražitev elektrike in plina! Izredne uskladitve pokojnin, ki jo je predlagal nesposobni ZDUS in sindikat za 4,5 % ne bo, so zapisali v Inštitutu 1. oktober.

 

VREME

Maribor
jasno
52%
2.6km/h
0%
26°C
28°
24°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.