Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Predsednica DZ še vedno zadržuje predlog zakona o upokojencih, ki ga je vložil inštitut 1. oktober?

Urška Klakočar Zupančič (predsednica državnega zbora)
Urška Klakočar Zupančič, zajem slike

Saj ni res pa je. Upokojenci se bodo zadnji dan tega meseca ponovno podali v Ljubljano in izvedli tretji vseslovenski shod upokojencev Slovenije, vlada pa se nikamor ne zgane.

Ko so nam sporočili iz inštituta 1. oktober, predsednica DZ, Urška Klakočar Zupančič, še vedno (protiustavno) zadržuje zakon o upokojencih, ki so ga vložili člani inštituta. Ta bi morala zakon poslati pristojnemu ministrstvu in vložiti proceduro za zbiranje podpisov. A je predlog zakona še vedno ostal v nekje v Državnem zboru. 

Zakon o Državnem zboru namreč pravi: Pobudo volivcem za vložitev predloga za začetek postopka za spremembo ustave oziroma predloga zakona lahko da vsak volivec, politična stranka ali drugo združenje državljanov, pri čemer mora pobudnik o tem obvestiti predsednika Državnega zbora ter obvestilu priložiti tudi predlog akta, o katerem bo tekel postopek.

Iz Inštituta 1. oktober sporočajo, da se tudi Robert Golob še vedno ne odziva na naše klice h dialogu. Namesto dviga pokojnin, boste z 31.3.2023 dobili 5,2% nižje pokojnine in 12% podražitev elektrike in plina! Izredne uskladitve pokojnin, ki jo je predlagal nesposobni ZDUS in sindikat za 4,5 % ne bo, so zapisali v Inštitutu 1. oktober.

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
7.2km/h
0%
13°C
14°
12°
12°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
7°
Sun
2°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.