Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Golobova vlada bi obdavčila tudi regres, božičnico, socialne transferje, potne stroške…

slika je simbolna

 Finančni minister Klemen Boštjančič. bi rad obdavčil vse kar bi lahko. Včeraj so na koaliciji predstavili nekatera izhodišča za spremembe na davčnem področju, ki so jih na ministrstvu pripravljali od lani. Obeta se res ogromno novih davkov, kar se bo močno poznalo tudi v naših denarnicah.

Glavna izhodišča glede sprememb pri dohodnini so, da se s ciljem večje enostavnosti resno razmišlja o sistemu neto obdavčitve dohodka, torej sistemu davčnih odbitkov namesto obstoječih davčnih olajšav.

Ničelni dohodninski razred, ki je zdaj do pet tisoč evrov, se bo lahko v prihodnje bistveno povečal. V paketu bomo naslovili vprašanja različnih bonitet oziroma davčnih olajšav, ki so se skozi leta prikradla v sistem. Vprašanje visoke obdavčitve plač smo skozi leta reševali z olajšavami, kot so prevoz na delo, prehrana, regres, 13. plača,” s tem pa se je po besedah ministra poskušalo reševati visoko obdavčitev plač. piše portal 24ur.com. 

Obeta se tudi neke vrste dvojni davek, poleg davka na nepremičnine davek na premoženje, ki bi ga prispevali tisti najbogatejši.

Na področju dohodninskih sprememb vlada zagovarja prehod na sistem obdavčitve neto razpoložljivega dohodka, kar je zelo velika sprememba glede na današnji sistem. V tem kontekstu pa je predlog, da se seštejejo vsi neto dohodki posameznika, neto plača, tudi dodatki k plači, ki so neobdavčljivi, tudi socialni transferji – in iz tega ven se potem seveda obdavči. 

Očitno nas bo ta vlada obdavčila prav na vse.  Upajmo, da nam ne bo obdavčila še zraka.

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
6.2km/h
0%
13°C
14°
12°
14°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
4°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.