Predsednik vlade Janez Janša
Predsednik vlade Janez Janša

Epidemiološka slika v Sloveniji je še vedno zelo slaba. A nekateri bi kar s protestom in zlorabo otrok v politične namene rešili situacijo. Svoje razmišljanje je na Tvitterju podal tudi predsednik vlade.

Janez Janša obsodil proteste

Najprej je nekaj 100 Zasavcev protestiralo na stopnicah pri nekdanji komunistični utrdbi, delavskem domu v Trbovljah pripravilo protest zaradi napovedanega zapiranja šol v ponedeljek v glavni vlogi pa Šarčeva kandidatka za državni zbor Emanuela Škalonja.

Preberite več: Spoznajte Šarčevo kandidatko za DZ RS, ki pomaga širiti virus s protesti?

Zatem je bil protest tudi v Kopru, ki je prav tako, kot Zasavje postala Obalno-kraška regija, zaradi novih okužb črna. Namesto preprečevati, širiti. Tako, bi lahko dejali za nenormalni prepovedani shod sredi Kopra, kjer šole ostajajo zaprte. V Kopru je trenutno 611 aktivno okuženih ljudi, kar pomeni, da je okuženih 1,2% prebivalstva, tedenski prirast pa je kar 5.7%. regija pa se še vedno nahaja v črnem območju.

Protest v Kopru, januar 2021 (širjenje koronavirusa)
Protest v Kopru, slika Twitter, Uroš Jesih
Preberite več: Je to sploh mogoče v “črnem” Kopru na protestu pomagali širiti koronavirus!

Nazadnje, pa, kot bi se delali norca iz ljudi, je bil manjši protest še v Mariboru, kjer pa so šole za prvo triado odprte. Levičarske hijene pa so prav tako otroke izkoristili za proteste.

Se je pa ob takem nelegalnem početju oglasil tudi predsednik vlade Janez Janša in zapisal: “Nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije. Poleg tega še nezakonit shod. Ravno zaradi take neodgovornosti se stanje v posamičnih regijah poslabšuje namesto obratno.”

Dragi levaki in ostali neodgovorneži, ki širite virus. Vzemimo samo na primer omejitev druženja. Če ljudje ta ukrep upoštevajo in se ne družijo, se virus pač ne more širiti. Če ljudje ukrepa ne spoštujejo in še naprej hodijo po obiskih oziroma se tako ali drugače družijo, pa je precej logično, da se bo veliko lažje “družil” tudi virus, mar ne.

PM