Pri katerih mariborskih gostincih so inšpektorji odkrili kršitve?

slika je simbilna

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, je izvedla nadzor nad nekaterimi gostinskimi lokali po celi Sloveniji. Pri nadzoru so ugotovili številne nepravilnosti v gostinskih obratih po celotni državi. Večinoma gre za higienske napake, pa tudi težave s sledljivostjo in nepravilnim hranjenjem živil. 36-krat je bila izdana odločba za začasno prepoved opravljanja dejavnosti. Večina pa je nepravilnosti odpravila.

Kot poroča 24 ur so inšpektorji določene objekte obiskali večkrat, vendar gostinci kljub večkratnim opozorilom stanja niso ali pa so ga le delno sanirali. V restavraciji na Štajerskem, ki so jo večkrat obiskali, so prepovedali pripravo in shranjevanje hrane, a kršitve niso bile sanirane. Pri kršitvah nekaterih obratov, ki so dobili prepoved opravljanja dejavnosti, je bil razlog drugačen, saj niso prijavili dejavnosti ali pa je niso prijavili v celoti. Zaradi sledljivosti in zagotavljanja varnostnih standardov je prepoved večkrat upravičena in nujna.

V Mariboru so nepravilnosti odkrili v dveh mariborskih lokalih. Prva je bila picerija Pronto, kjer je bil izdan ukrep o začasni prepovedi priprave hrane in uničenje številnih pakiranj zmrznjene hrane, druga pa je bila Parna Pekarna Began, Klavdija Began s.p., ki mora zagotoviti, da so vsi dokumenti, ki opisujejo postopke vedno osveženi, vzpostaviti ustrezne postopke za obvladovanje škodljivcev, delovno opremo redno čistiti in vzdrževati ter ustrezno označevati izdelke.

Inšpektorji so v Sloveniji tako odkrili  94 gostinskih obratov in pekarn, ki kršijo predpise. največ 8 je bilo nepravilnosti pri gostinskih lokalih v Ljubljani, kar 5 pa recimo v Murski Soboti, 3 pa na Ptuju itd. Glede na število prebivalcev in ter gostinskih obratov in pekarn v Mariboru, jo je mesto ob Dravi še dobro odneslo.

Vir: 24ur

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.