Pri nas! Živo žensko razglasili za mrtvo. Potožila je, da jo v zebe.

Slika je simbolna

Iz bolnišnice Brežice klicali svojce, da je mama izgubila boj z boleznijo. A bila je še kako živa. Je to malomarnost zdravnika?

Vest o koncu življenja ljubljene mame, katera naj bi bila iz krškega, se je hitro razširila, tako med sorodniki kot domačini, prihajati so začela že sporočila sožalja. Potem pa nov šok. Mama ni umrla, mama je živa, zmotili smo se. Kot bi gledali kakšen film. A to se je res zgodilo v bolnišnici v Bre

žicah.

Kot kaže, je njeno stanje zdravnik površno ocenil le na oko, potem pa se je gospa, oglasila, da jo zebe. Zdravnika so zato opozorili na dosledno spoštovanje protokola o ugotavljanju smrti.

»Po opravljeni analizi poteka zdravljenja bolnice je ugotovljeno, da je do neljubega zapleta prišlo zaradi neupoštevanja protokola za ugotavljanje smrti pri pacientu. Sobni zdravnik je svojce o smrti obvestil, še preden je bila smrt potrjena z EKG-zapisom,« je še povedala in zavrnila govorice, da so pacientko že prestavili drugam. »Pacientka je bila ves čas v sobi, kjer se je zdravila. Po protokolu ravnanja z umrlimi velja pravilo, da leži umrla oseba še dve uri po ugotovljeni smrti na oddelku bolnišnice. Svojci so prejeli nov klic zdravnika s pravo informacijo o zdravstvenem stanju pacientke 30 minut po prvem klicu, v katerem jih je zdravnik obvestil, da je pacientka umrla,« pišejo Slovenske novice.

Svojci so prejeli nov klic zdravnika s pravo informacijo o zdravstvenem stanju pacientke 30 minut po prvem klicu, v katerem jih je zdravnik obvestil, da je pacientka umrla,

Namestnica predstojnika oddelka je svojce tudi poklicala in se jim za neljubi dogodek tudi opravičila. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.