Pri SDS skupaj zbrali kar 157.138 overjenih podpisov za referendume

Kot smo včeraj prvi poročali je stranki SDS uspelo. Zbrali so neverjetno veliko število podpisov zoper vse tri golobove zakone. Da so predlogi sporni in slabi je tako povedalo več, kot 50.000 ljudi.

“Zbrali smo 157.138 pravilno overjenih podpisov na upravnih enotah.  Proti ukinjanju dolgotrajne oskrbe: 52.182 glasov, proti bohotenju birokracije: 52.280 glasov, proti politizaciji RTV Slovenija pa kar 52.669 glasov. To je zagotovo daleč največja podpora neposredni demokraciji doslej,” je zapisal tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša.

Po zakonu, ki omogoča razpis referenduma je bilo potrebno v 35-ih dneh zbrati 40.000 overjenih podpisov podpore za vsak referendum posebej. “Po vseh slepomišenjih, napačnih informacijah, raznih predvidevanjih, nagajanjih s strani raznih levih nevladnikov in nakladanjih levih medijev, da stranki SDS ne bo uspelo, je zmaga stranke še toliko slajša,” je za naš medij e-maribor.si dejal predsednik SDS Duplek Marko Rems.

Spoštovani Mariborčani in Mariborčank,  HVALA vsem in vsakomur posebej , kdor je oddal svoj podpis podpore za razpis 3 zelo pomembnih zakonodaj. referendumov. S tem bomo preprečili samovoljo in škodljivo ravnanje Golobove vlade na račun vseh nas – (ne)svobodnih, a pogumnih,” pa je zapisal predsednik SDS Maribor Dejan Kaloh.

Po izteku 35-dnevnega roka za zbiranje podpisov ima zdaj SDS sedem dni časa za vložitev s podpisi podprte zahteve v DZ. Če je ta popolna, ima nato še DZ sedem dni časa, da z odlokom razpiše referendum.

Novinarska konferenca stranke SDS, vir: STA:

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
88%
0.5km/h
100%
2°C
4°
1°
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
2°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA