Pripravite se! V torek ponovno višje cene vseh pogonskih goriv?

slika je simbolna

Pogonska goriva so se na svetovnem trgu ponovno podražila. Podražitev bi lahko preprečila edino vlada, ki bi se vmešala v trošarine in maržo, a se to verjetno ne bo zgodilo?


Višje cene, tako bencina, dizla, kot kurilnega olja?

Cena litra bencina naj bi v torek poskočila za približno 2,5 centra na približno 1,54 evra. To pomeni, da boste za 50-litrski rezervoar po novem morali odšteti 77 evrov. Ob tem so na portalu Moje finance navedli, da je liter bencina pred letom dni stal 1,42 evra.

Prav tako naj bi poskočila cena dizelskega goriva. Če vlada ne bo uvajala ukrepov, bo ta višja približno za 1,5 centra in bo treba za liter odšteti približno 1,54 evra. Dizelsko gorivo bi v tem primeru po izračunu Mojih financ stalo toliko kot bencin oziroma bi bil liter celo za spoznanje cenejši, kar bi se zgodilo prvič v zadnjih dveh letih pol, odkar spremljajo gibanje.

Višja naj bi bila tudi torkova cena kurilnega olja, še pišejo Moje Finance. Po njihovih izračunih bo znašala okoli 1,18 evra za liter.

V torek, torej na pot le s “polno” denarnico.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
94%
3.1km/h
75%
16°C
16°
15°
15°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
12°
Fri
12°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.