Raziskava je pokazala, da je največ anticepilcev med volivci LMŠ in Levice

slika: Moje Podravje

Iz opozicijskih vrst tako imenovane koalicije KUL lahko poslušamo o tem, kako naj bi bila vlada kriva za slabo epidemiološko sliko in nizko precepljenost proti covidu. 

Po podatkih NIJZ-ja je trenutno cepljenih s prvim odmerkom 1.220.084 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.138.127 ljudi. S poživitvenim odmerkom je trenutno največ cepljenih v starostni skupini 90+ let in 85-89 let. Največja precepljenost z obema odmerkoma je v zasavski in osrednjeslovenski statistični regiji. Najdslabše v Podravju. Piše portal Nova24TV.

58 odstotkov vprašanih je po podatkih ankete zatrdilo, da so naklonjeni cepljenju, pri čemer je desetina teh že cepljenjih. Slaba četrtina vprašanih je izrazito nenaklonjena cepljenju. Največjo naklonjenost je mogoče zaslediti v najstarejši starostni skupini. Primerjalno gledano s starostjo zanimanje za cepljenje nekoliko upada. Cepljenju so izrazito bolj naklonjeni moški kot ženske in tisti posamezniki z višjo, visoko ali še višjo izobrazbo in srednješolsko izobrazbo.

Če si naklonjenost k cepljenju pogledamo na podlagi strankarske pripadnosti, lahko vidimo, da je največji delež naklonjenih cepljenju zaslediti med simpatizerji koalicijskih strankah NSi in SDS. Precej visok delež naklonjenih cepljenju je zaslediti med naklonjenimi stranki SD. Povsem drugačna zgodba pa je, ko gre za stranki LMŠ in Levica. Zgolj dobra polovica je namreč takšnih, ki so naklonjeni cepljenju. 27 odstotkov volivcev LMŠ je cepljenju izrazito nenaklonjena. Med volivci Levice delež le teh predstavlja 35 odstotkov.

P.M.

graf: Domovina.je

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.