Razkrili kdo naj bi spodnesel vladavino Dejana Židana?

slika: SIOL

Na portalu Nova24TV so razkrili anonimno pismo članov stranke Socialnih demokratov o zakulisnih igricah vodstva stranke in padcu dolgoletnega predsednika stranke, Dejana Židana.

Se je v SD-ju res zgodil puč?

V vlogi pučistov po mnenju anonimnega članstva naj bi sodelovali vidni člani SD Dejan Levanič, Dejan Prešiček, Jan Škoberne, Uroš Jauševec, Jernej Štromajer, Matevž Frangež in Klemen Žibert. Avtorji med drugim tudi navajajo, da je v rušenju tako Židana kot prejšnjega predsednika stranke Igorja Lukšiča sodelovala tudi začasna “voditeljica socialne demokracije” Tanja Fajon.

Ves plan odstavitve Židana naj bi se po zapisanih besedah razočaranih anonimnih članov stranke zgodil ob zadnjem pohodu ob žici v Ljubljani. Po sliki sodeč so se pohoda udeležili Tanja Fajon, Jernej ŠtromajerDejan PrešičekMartina VukAnja KopačMarko Koprivc in Klemen Žibert. Avtorji anonimke pa med vodilne kreatorje Židanovega odhoda poleg Štromajerja, Prešička in Žiberta omenjajo še Dejana LevaničaJana Škoberneta, Uroša Jauševca in Matevža Frangeža.

Avtorji pisma naj Fajonove nebi videli kot dolgoročno rešitv, temveč kot osebo, ki se bo poskušala kot bivša novinarka promovirati preko svojih novinarskih kolegov, ki bi jo z lepimi izbranimi besedami predstavljali v slovenski javnosti.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.