Glasbena šola Svet glasbe

RES NEVERJETNO! V Miamiju v Ameriki kar 2500 Slovencev. Oglejte si nekaj posnetkov!

slika: twitter

Slovenski navijači – pred TV-sprejemniki in na tribunah dvorane American Airlines v Miamiju – so končno dočakali to, na kar so čakali vse od prihoda Luke Dončića v najmočnejšo košarkarsko ligo NBA. Obračun med ekipama Miami Heat in Dallas Mavericks, kjer pomembno vlogo igrata slovenska košarkarja Goran Dragić in Dončić. Slovenski navijači, ki so zaradi tekme (in poceni letalskih vozovnic) množično romali na Florido, so v dvorani pripravili spektakel, ki se ga ne bi branil noben zvezdnik na svetu, piše Sportal.

V Miamiju kar 2500 slovenskih navijačev

V Miamiju in njegovi okolici slovensko besedo mogoče slišati na vsakem koraku. Na Floridi je bilo približno po poročanju nekaterih medijev kar 2.500 slovenskih navijačev. Kakorkoli, pripravili so vzdušje, ki si ga bo Luka Dončić, kateremu je bilo to namenjeno, brez dvoma zapomnil.

Začelo se je že zgodaj ter nadaljevalo pozno, pozno v noč in jutro. Navijači so se poleg zdaj že tradicionalnega navijaškega napeva Kdor ne skače, ni Sloven’c odločili za širši glasbeni repertoar: od Sive poti do Slovenskega naroda sin, manjkala pa ni niti Zdravljica, ki so jo pred dvorano odpeli pred tekmo.

Slovenci so tako stopili skupaj v daljni Ameriki in naredili skupaj z Luko Dončičem za svojo državo več reklame kot vsa slovenska vlada.

Posnetki: Twitter, youtube

M.G.