Rop sredi noči! Zvezali logaškega župnika in mu pokradli denar.

cerkev rovte logatec
Cerkev in župnija Rovte Logatec

Osumljenci so v noči na soboto oropali 72-letnega župnika iz župnije Rovte-Logatec. Pri tem so mu roke zvezali z usnjenim pasom, noge pa s kravato.

Roparji so župnika zvezali in ga okradli

Roparji so k župniku prišli sredi noči, rekel jim je, naj počakajo, da ima v spalnici ključ od sefa. Nato so ga odvlekli v pisarno, kjer so odklenili sef oziroma železno blagajno s ključem. Ko so vzeli denar, so ga odvlekli še v spalnico, mu zvezali roke na hrbtu z usnjenim pasom, noge pa s kravato, ki so jo našli v omari, nato pa odšli, piše SIOL.NET.

Po navedbah župnika so osumljenci odnesli pet spominskih kovancev in 8500 evrov, ki so bili last župnije, ter tri tisoč evrov, ki so bili v njegovi lasti. Za dva tisoč evrov škode je bilo še na oknu.

Župniku se je po odhodu vlomilcev nekako uspelo rešiti usnjenega pasu in kravate ter poklicati policijo. Ob prihodu so policisti že imeli nekaj informacij, in sicer o avtomobilu, ki so ga uporabljali osumljenci podobnih kaznivih dejanj. Policija je namreč že pred kratkim obravnavala poskus vloma v cerkev sv. Jurija v Grosupljem in poskus vloma v avtomobil tamkajšnjega župnika. Ob obravnavi slednjega primera, so tam opazili avto renault thalio, s katerim so pobegnili štirje ljudje. Policisti so nato ugotovili, da je bil pred časom v bližini romskega naselja Brezje že ustavljen tak avto, v katerem so bili poleg voznika tudi nekateri stari znanci policije. Zato je bilo po ropu župnika policijskim patruljam naročeno, naj opazujejo, če bi kje opazile omenjeno vozilo.

Iskano vozilo, v katerem je bilo pet ljudi, so nato, po poročanju nekaterih medijev, ustavili okoli 4.30 v bližini Trebnjega. V njem so našli več rokavic, izvijačev, svetilk ter 19.330 evrov. Vseh pet osumljencev so privedli preiskovalnemu sodniku v Ljubljani, kjer je tožilstvo za vse zahtevalo pripor.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.