RTV grabi panika? Dobili naj bi več tisoč odjav RTV naročnin? Kako lahko tudi vi odjavite naročnino?

RTV naročnina že leta buri duhove Slovencev, saj je nacionalna televizija po gledanosti ena slabših televizij v Sloveniji, a je tam zaposlenih še vedno preko 2000 ljudi. Stroški pa so seveda enormni.

Se je pa v zadnjem času pojavilo izredno veliko odjav RTV naročnine. Kot piše novinar Bojen Požar na družbeni platformi X,  ni slučaj, da so na nedavni Martičevi tiskovni konferenci vodilni uslužbenci RTV Slovenija glasno jamrali glede odpovedi naročnin. Kar naj bi se, zgodilo prvič. Vse kaže, da gre za velike številke morda celo več 10 tisoč odpovedi. 

Naj bi pa, kot je na omrežju X zapisal Tomaž Štih (Libertarec),  RTV sprožila akcijo pošiljanja grozilnih pisem, tistim, ki so odpovedali naročnino. Od ljudi naj bi zahtevali, da odpoved vložijo večkrat, sicer jo bodo šteli, kot neveljavno. Vodstvo zavoda opozarjamo, da je z direktnimi navodili podrejenim za ustrahovanje strank oz. širjenja RTV-jevske kulture mobinga na vso državo kazensko odgovorno za brutalne in samopašne kršitve zakona in reket. Trgovine strankam, ki ne želijo več kupovati pri njih ne smejo pošiljati grozilnih sporočil ali jih prisiljevati v večkratno odpoved storitev. Prejemnike teh groženj prosimo, da jih javno objavljajo, da bi lahko služile kot dokazno gradivo v morebitnem kazenskem pregonu zoper vodstvo zavoda.

A navkljub grožnjam, lahko državljani še vedno izpolnijo obrazec za odjavo RTV naročnine. Postopek odjave RTV naročnine je sila enostaven. Enostavno se odjavite od RTV prispevka z obrazcem Odjava RTV sprejemnikov, ki ga najdete TU:  RTV_ODJAVA

V kolikor vas obišče RTV inšpektor brez sodne odločbe ga pod nobenim pogojem ne spustite v stanovanje ali avtomobil. V kolikor vas obišče RTV inšpektor s sodno odločbo (praktično minimalna verjetnost), ki mu dovoljuje ogled notranjosti vašega stanovanja, preprosto pokažite vse svoje naprava in po resnici izjavite, da ste jih kupili pred enim tednom preko malih oglasov (zato so rabljene in brez računa) in jih boste prijavili v 30 dnevnem roku kakor to predvideva zakon, s tem niste v nobenem prekršku.

Niste v prekršku, ker 5. odstavek 31. člena Zakona o Radioteleviziji Slovenija, določa, da ste dolžni RTV sprejemnik (ali druge naprave) prijaviti v 30 dneh od dneva pridobitve, kar seveda tudi naredite. V kolikor začnete ponovno prejemati položnico za plačevanje RTV prispevka, enostavno ponovite postopek odjave. So zapisali na portalu Ljudski glas.

(Informacije v zapisu so zgolj izobraževalne in informativne narave in niso namenjene hujskanju k neplačevanju RTV prispevka.)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.