Ruski šahovski velemojster, Putinu pokazal sredinec. Odslej bo tekmoval za Slovenijo

Ruski šahovski velemojster Vladimir Fedosejev se je odločil za zanimivo potezo. Sklenil je, da bo v prihodnosti zastopal slovenske barve.

Osemindvajsetletni šahist je za Rusijo prenehal tekmovati po lanskoletnem napadu njegove države na Ukrajino, vse odtlej pa je na turnirjih nastopal pod zastavo Mednarodne šahovske zveze. Očitno se je odločil Putinu pokazati sredinec in nastopati za drugo državo. odločil se je za Slovenijo.

Velemojster se je zaradi nestrinjanja s politiko svoje države preselil v Valencio v Italijo, v zadnjem obdobju pa za novo prebivališče izbral Slovenijo, čeprav je tu do sedaj preživel le 10 dni. Piše portal Sport klub. 

“Gre za odločitev, ki ti spremeni življenje. Vanjo sem bil prisiljen, saj Rusije ne želim več zastopati na tekmovanjih. Upam, da mi v življenju ne bo več treba spreminjati nacionalnih zvez. Nedvomno nameravam vrsto let igrati za Slovenijo,” je povedal šahist.

Še več takih odločitev…

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.