S pismom ostro nad Viole

slika: pixabay

V zvezi z incidenti navijaških skupin na derbiju Maribor – Olimpija so se oglasili v Levici Maribor, kjer menijo, da je čas, da se zadeve okrog huliganstva navijaških skupin uredijo. Javno pismo so posredovali tudi NK Maribor in NZS.

Je to le predvolilna poteza, ali pa le opozorilo Violam? No o tem pa presodite sami. Zapisali so sledeče. Huliganstvo k nogometu ne sodi! Na stadion ne sodijo rasistični in ksenofobni transparenti in slogani. Na stadion ne spada razbijanje in uničevanje opreme. Obsojamo obnašanje obeh navijaških skupin med in po zadnjem derbiju, 27. oktobra v Mariboru. Zmerjanje in pljuvanje po predsedniku nasprotnega moštva je nedopustno. Metanje stolov po igrišču je tudi nedopustno. Metanje bakel v otroka pa je popolnoma nesprejemljivo.

Mariborčanom je dovolj, da pred, med in po derbijih ne upamo na ulico v središču mesta, ker se bojimo nasilnih navijačev. Dovolj nam je, da morajo »navadni« navijači, med njimi tudi otroci, ki srčno navijajo za vijolične, biti priče nesprejemljivim navijaškim praksam tako Viol kot tudi nekaterih drugih navijaških skupin, nazadnje Green Dragonsov.

Sicer pa so vprašanja naslovili tudi na sam klub. Zato pozivajo NK Maribor, da naredi najprej red pri sebi in neha podpirati in braniti Viole ter njihova nesprejemljiva ravnanja. Napadi Viol na trenerje, ki so se zgodili v preteklosti, niso bili ustrezno sankcionirani. Prav tako uničevanje stolov in druge opreme na stadionu, kot tudi ne metanje bakel in drugih pirotehničnih sredstev. Upravičeno se sprašujemo, kako dolgo še bo NK Maribor to dopuščal? Kaj se mora zgoditi, da bo nasilju rekel NE?! Kdaj boste huliganom prepovedali oglede tekem? Kdaj boste zahtevali od varnostne službe, da svoje delo opravlja tako, da vnos bakel in drugih prepovedanih predmetov ne bo več mogoč? Kdaj boste prepovedali vstop na tribune kršiteljem? So napisali v Levici.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.