Saj ni res, pa je. Golob bo danes stavkal proti samemu sebi

Robert Golob
Robert Golob, slika Nova24TV

Danes bodo v Ljubljani in številnih krajih po Sloveniji stavkali pacienti, proti večeru pa bo jasna tudi usoda za sredo napovedane stavke zdravnikov in zobozdravnikov. 


Do tu vse lepo in prav. Ljudje imajo dovolj, slabega zdravstvenega sistema, ki je skoraj pred zlomom. Dolge vrste se vijejo pred zdravstvenimi domovi, ko želijo ljudje priti do osebnega zdravnika. Že slednje bi moral biti alarm tej vladi da se nekaj spremeni. Zagotovo pa bi morali tako ministra za zdravje, kot predsednika vlade pozvati k odstopu. Saj takih problemov zdravstvo ni imelo niti v času koronavirusa.

A zgodilo se je nekaj, kar je unikum ne samo v Sloveniji, ampak v svetu. Proti tej isti vladi, proti razmeram v zdravstvu, ki jih je zakuhala prav ta vlada, proti slabemu zdravstvenemu sistemu te vlade, bo danes kot pacient stavkal  tudi predsednik te iste vlade Robert Golob. Torej, bo stavkal proti samemu sebi! Glavni pacient (mogoče ne ravno v navadni bolnišnici), ki protest organizira, pa je Jaša Jenull, ki je z levimi protestniki sedanjo vlado pomagal spravit na oblast. Pred protesti pa ta isti pacient zagotavlja, da to nikakor niso protesti pacientov proti sedanji vladi. Po razumi tega pacienta kdor more!

Sicer pa, po  premierjevem mnenju pri stavki pacientov nikakor ne gre za stavko proti vladi, saj želi stavka le opozoriti na zapostavljenost pacientov in nujne zdravstvene spremembe, zdravstvena reforma pa je prioriteta vlade. Torej danes stavkajo pacienti proti opoziciji, ali pa je ta golobja pamet za nas navadne smrtnike nerazumljiva?

VREME

Maribor
oblačno
66%
2km/h
89%
28°C
31°
27°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.