Saj ni res, pa je: Šiško iz pripora ovadil sodnike in za njih zahteva pripor

Slika: FB profil Andreja Šiška

Ta članek bi lahko pripadal rubriki: Saj ni res, pa je. Andrej Šiško, samovklicani vodja štajerske Varde, ki je v priporu od septembra lani, očita sodnikom protizakonito, pristransko in krivično sojenje.

Ovadil kar 6 sodnikov

»Andrej Šiško je iz pripora kazensko ovadil kar šest sodnikov mariborskega sodišča,« pravi članica ZSi Anica Bidar. Šiško, ki je v priporu že od 12. septembra, je med prazniki Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru kazensko ovadil tri sodnike okrožnega in tri sodnike višjega sodišča v Mariboru, piše maribor.info

Šestim sodnikom Šiško očita, da so se v svojih sodnih odločbah pri podaljšanju pripora v obrazložitvi sklicevali na lažne in izmišljene trditve. Najbolj ga je zmotil del sklepa iz 24. oktobra – »Uporniški duh pa je Andrej Šiško izražal tudi s pesmijo Mileta Klopčiča-Puntarska. Andrej Šiško pa je celo posnel videospot, na katerem vehementno prepeva to pesem s poudarkom: ‘iz grajskih kvedrov teče vino…naj še teče kri. Šiško je poleg ovadbe priložil tudi videospot, s katerim dokazuje, da ne poje o tem, o čemer so v sklepu pisali sodniki.

Kateri sodniki naj bi bili ovadeni?

Šlo naj bi za sodnike senata Okrožnega sodišča v Mariboru Iva Srednika, Zlatko Dežman in Tomaža Grmovška ter za sodnike Višjega sodišča v Mariboru Zdenko Klarič, Aleksandra Karakaša in Melito Puhr. “Kakšno sodstvo in sodnike imamo v Mariboru, da za utemeljevanje svojih odločb uporabljajo laži in izmišljena, neobstoječa dejstva? Kaj bo v zvezi s kazensko ovadbo sodnikov storilo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru? Šiško je namreč za vseh šest sodnikov zaradi utemeljenega suma ponovitvene nevarnosti predlagal zanje takojšen pripor” je za portal Maribor.info povedala Anica Bidar.

Andrej Šiško je torej spet v središču pozornosti. Se pa zaradi tega ne bo ognil priporu v katerem je že od lanskega septembra.

SIFA

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.