Saj ni res pa je! Vodenje Doma pod gorco prevzela kar “županova” Jelka Kolmanič?

Jelka Kolmanič, slika: maribor24

Saj ni res pa je. V soboto, 1. julija, je vodenja Doma pod gorco prevzela Jelka Kolmanič. Sicer je Kolmaničeva predsednica nadzornega sveta družbe, direktorsko mesto pa je prevzela, ko nadzorniki do odhoda dosedanjega direktorja Gregorja Žigona niso izbrali njegovega nasledni

Kdo je Jelka Kolmanič? Bila je bila podpredsednica stranke in predsednica mestnega odbora DeSUS v Mariboru, zelo ambiciozna, in tista ki je bila v stranki velik zagovornil levega krila stranke. V DeSUS-u je sodelovala skoraj 19 let. Danes je Jelka članica županove liste Arsenovič za Maribor in veselo dviguje roke za vse podražitve v mestu.  

Se ji je pa prestop k županu očitno izplačal. V soboto, 1. julija, je namreč vodenja Doma pod gorco prevzela prav Jelka Kolmanič. Namesto, da bi iskali mlajši kader, se je torej na čelo Doma pod gorco povzpela prav Kolmaničeva, ki sodi bolj med upokojence, kot pa med direktorje takega zavoda.

“Prijav je bilo sicer veliko, 16, ampak bilo je več kot pol nepopolnih. Ostale smo obravnavali, tudi nekaj razgovorov smo opravili, ampak nadzorni svet se za izbiro ni odločil. V Domu pod gorco so še neki drugi problemi  in se stvari še odvijajo, tako da zaenkrat se je nadzorni svet odločil, da ne bo izbire. Ker pa je direktor Gregor Žigon moral oditi na novo delovno mesto s 1. 7., smo se na nadzornem svetu odločili za začasno vodenje, dokler ne najdemo skupne rešitve,” je za portal Lokalec.si pojasnila 74 letna Jelka Kolmanič.

Vsak izgovo0r je pač dober. V Mariboru očitno velja le to, da si član županove liste, ne glede na sposobnost in starost, lahko očitno daleč prilezeš?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.