Šarec odslovil gasilce. Ti gredo na protestni shod v Ljubljano!

Marjan Šarec, gasilec, slika revija Jana

Marjan Šarec, obrambni minister naše države, tudi sam prostovoljni gasilec v domači Šmarci pri Kamniku, je očitno pozabil na to, ko se je prelevil v ministra.


Na ministrstvu za obrambo ne potrebujejo humorista na čelu obrambe, ampak človeka, ki bo reševal probleme. Pod to ministrstvo spadajo tudi poklicni gasilci Slovenije. Ti so vedno prvi na pogorišču, ko jih ljudje potrebujejo. A očitno zadnji pri razdeljevanju denarja. A minister Šarec se požvižga na vse skupaj.

Vlada pravi, da bodo gasilce obravnavali skupaj z ostalimi v javnem sektorju, kar pa je v nasprotju z dogovorom, ki so ga sklenili, je za24ur zvečer dejal generalni direktor sindikata poklicnih gasilcev David Švarc. Kot je dejal, so se dogovorili, da ločenih pogajanj ne bo in da bo vlada plačna nesorazmerja odpravljala s prenovo plačnega sistema.

»Ob vsej aroganci, ki smo je deležni, smo prisiljeni v zaostrovanje aktivnosti,« je dejal Švarc. Poklicni gasilci iz vseh enot tako za 16. februar napovedujejo protestni shod v Ljubljani. 

VREME

Maribor
delno oblačno
54%
5.7km/h
40%
25°C
27°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.