SDS predlaga posvetovalni referendum o priznanju Palestine.

slika je simbolna

Vlada Republike Slovenije je na svoji 105. redni seji dne 30. maja 2024 določila besedilo Predloga sklepa o priznanju neodvisnosti in suverenosti Državne Palestina in ga posredovala v sprejem Državnemu zboru Republike Slovenije. A so pri Slovenski demokratski stranki (SDS) povsem drugačnega mnenja.


Po mnenju SDS sedaj ni pravi trenutek, da se podpre Palestina, tudi zato ker kot taka ne obstaja z legitimnim vodstvom. Že skoraj dve desetletji bo, odkar so imeli zadnje volitve. Državo namreč vodi teroristična organizacija Hamas, ki je tudi spodbudila zadnjo vojno. Rešitev dveh držav je blokirala palestinska stran, zato je, kot pravijo v SDS, potrebno poudariti, da če bi Republika Slovenija v tem trenutku priznala Palestino, bi priznala, legitimirala in opravičila vsa teroristična dejanja Hamasa.

SDS: “Palestina mora izvoliti novo demokratično legitimno vodstvo, ki bo sogovornik na pogajanjih, če bo izpolnjen določen pogoj – priznanje izraelske države. Sedaj imajo namreč napisano, da je potrebno državo Izrael uničiti.”

S takšnim sklepom Vlada Republike Slovenije daje napačen signal, in sicer predstavlja nagrado terorističnemu gibanju Hamas za teroristični napad na Izrael. V Poslanski skupini Slovenske demokratske stranke tudi predlagajo, da se pred nadaljevanjem zakonodajnega postopka o Predlogu sklepa o priznanju neodvisnosti in suverenosti Države Palestina na Odboru za zunanjo politiko opravi javna predstavitev mnenj. Namen javne predstavitve je opraviti široko razpravo ter pridobiti mnenja in stališča strokovne in širše javnosti.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
90%
1.5km/h
52%
15°C
16°
14°
14°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
21°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.