To je migrant, ki je od zadaj zabodel nemškega policista v vrat. Ta je kasneje umrl v bolnišnici!

Napadelac Sulejman A. slika družbeno omrežje X
Umrl je, ker je posredoval je, da bi pomagal!

Policist, ki je bil napaden v napadu z nožem na tržnici v Mannheimu, je zaradi poškodb umrl . To so v nedeljo zvečer sporočili državno tožilstvo v Karlsruheju, policijski štab v Mannheimu in državni urad kriminalistične policije.


Šokanten pohod se je odvil v središču Mannheima, kjer je protiislamski aktivist Michael  Stuerzenberger govoril o dogodku državljanskega gibanja Pax Europa (BPE) – skupine, ki se zavzema proti “islamizaciji” Evrope. Na dogodku je izbruhnil kaos, ko je moški, oblečen v temno jakno s kapuco, zeleno srajco in spodnji del trenirke, Stuerzenbergerja zrušil na tla in z velikim nožem nasilno zamahnil proti njemu. Drugi člani BPE so pritekli in poskušali napadalca odvleči, toda morebitni morilec se je izvil in skočil na okrvavljeno žrtev, da bi jo še enkrat zabodel. 

(Prevod: Nemški policist, ki ga je zabodel afganistanski migrant, je zaradi poškodb UMRL. 29-letni policist je bil večkrat zaboden v glavo in vrat. Po napadu je bil nujno operiran in padel v komo. Med napadom je bilo zabodenih še 5 drugih. Moški z nožem, ki je bil ustreljen na kraju dogodka, je začel z zabadanjem divjati, potem ko je bil tarča aktivistov protiislamistične politične stranke Pax Europa v mestu Mannheim. Policist se je nato lotil napačnega osumljenca, ene od žrtev, preden ga je napadel od zadaj. Vir: Associated Press)

Napadalec je 29-letnega policista večkrat zabodel v predel glave. “Takoj po zločinu je bil podvržen nujni operaciji in je bil v umetni komi, vendar je podlegel hudim poškodbam v poznih popoldanskih urah 2. junija ,” so sporočile oblasti. “Žalujemo za izgubo policista, ki je dal svoje življenje za našo varnost.”

Smrt mladega policista je šokirala tudi politike v Baden-Württembergu. “Novica me je šokirala do srca,” je dejal premier Winfried Kretschmann. “To grozno dejanje nam vsem boleče jasno pokaže pogosto neprecenljivo tveganje, ki so mu policisti izpostavljeni vsak dan,” je pojasnil politik Zelenih. “Napad na policiste je napad na nas, na našo družbo, na našo svobodo,” je še dejal.

 

 

VREME

Maribor
delno oblačno
56%
3.1km/h
46%
25°C
27°
23°
22°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.