SDS ustanavlja svet modrecev. Vodil ga bo Vinko Gorenak.

Vinko Gorenak in Janez Janša, slika SDS

Znotraj Slovenske demokratske stranke nastaja posebna skupina svetovalcev, ki bo vodstvu stranke svetovala pri pomembnih strateških odločitvah. Kdo so v tej skupini?

Predsednik SDS Janez Janša znotraj največje opozicijske stranke ustanavlja posebno posvetovalno telo, tako imenovani svet modrecev, ki ga bodo sestavljali nekdanji ministri, poslanci in župani. Vodenje sveta je zaupal nekdanjemu notranjemu ministru in poslancu SDS Vinku Gorenaku, ki velja za enega od najbolj izkušenih kadrov znotraj SDS.

Poleg Gorenaka, ki bo koordiniral delo sveta modrecev, bodo v njem sedeli tudi nekdanji kulturni minister Vasko Simoniti, bivša poslanca SDS Jožef Jerovšek in Aleksander Zorn, nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu Božo Predalič ter bivši ptujski župan in nekdanji slovenski veleposlanik v Beogradu Miroslav Luci.

Zagotovo je ustanovitev tega sveta dobro za tlakovanje politične poti Slovenske demokratske stranke. Po vseh neumnostih, ki jih počenja vlada Roberta Goloba, pa je tudi dobra protiutež.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.