Simona Toplak za Finance: Golob je iz sistema in pravil naredil “sprdačino”.

slika je simbolna

Koga voliti na evropskih volitvah?  To se v prispevku za Finance sprašuje Simona Toplak. Ugotavlja, da sta glavni razumski temi pri Evropskih volitvah dve. Varnost ter konkurenčnost EU. In povezana vzdržnost zelenega prehoda.

Recept za uspeh Evrope ni ne v manifestih, ne v ideologiji, ne v pravičnosti in solidarnosti, ampak v tehnološki nevtralnosti, v produktivnosti, v zmanjšanju regulacije in birokracije, v denarju. V merljivih stvareh, ki so nagrada v poslu in kazen v politiki. ugotavlja Simona Toplak za Finance. 


Golobova opcija je za Evropo povsem nesprejemljiva. “Iz državnika in politike je (Golob op.a.) naredil kreaturo. Iz sistema in pravil “sprdačino”. Iz avtonomije posameznika »pokol«. Ima polno idej, ko bi bilo glavno zrno soli. Pod Golobom je dan temen. In razmišljanje z glavo Irene Joveve bi to temo naredilo panevropsko in neskončno. Plačal bi jo »planet«. Populizem na potenco. Proputinovska propaganda, ksenofobija, nacionalizmi, avtoritarna moč države in druge neumnosti ne povečujejo ne varnosti ne konkurenčnosti Evrope, zato tudi skrajno odpade. Ampak kupci Financ itak niste skrajni, tako skrajno ni težava v tem miljeju.” Ugotavlja Toplakova.

Simona Toplak ugotavlja, da ankete kažejo, da utegne največjo moč po teh volitvah v Evropi ohraniti desno sredinska EPP, Ljudska stranka. Tako v Nemčiji, kjer utegnejo zmagati krščanski demokrati, kot v v Sloveniji, kjer se zmaga nasmiha SDS SDS. Torej zmaga evropske skupine EPP:

“Če ste za to, da EU varnost postavi na prvo mesto, če niste ekoanksiozni, če ste za to, da se zaveze zelenega prehoda in ESG omilijo ter spremenijo v rumene, je odločitev jasna. Če nočete električnega avta, če nimate za toplotno črpalko in če se težko spopadate s ceno bencina in računi za elektriko, potem je odločitev lahka. Volili boste nekoga, ki sodi v vrste EPP – torej SDS, NSi ali SLS. Je vaša misel, kako bi imela Slovenija največ moči v Evropi in kako bi zagovarjali največ slovenskih interesov? Z razumom je odgovor z vsemi devetimi poslanci v EPP skupini – to je SDS, NSi ali SLS,” ugotavlja Simona Toplak. 

Iz Slovenije gre v parlament EU devet poslancev. Zato je potrebno izbrati pravega kandidata, zagotovo pa politika in ne kreature, ki sliši na ime Golob.

VREME

Maribor
jasno
41%
2.1km/h
0%
28°C
30°
27°
26°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.