Sindikat kmetov: Robert Golob nas žali?

Kmečki upor, slika je simbolna

Sindikat kmetov, ki je prekinil pogajanja z vlado je za torek napovedal nov opozorilni protest. Predsednik vlade, pa, namesto, da bi se odzval spoštljivo je kmete še bolj podžgal. Očital jim je namreč da so politično motivirani.

Nad Golobovo izjavo, ki žali kmete so se odzvali tudi v sindikatu kmetov Slovenije. To so zapisali:

Sindikat kmetov Slovenije in druge nevladne organizacije s področja kmetijstva sporočamo, da smo ogorčeni nad včerajšnjim odzivom predsednika vlade Roberta Goloba nad našo napovedjo protestnih aktivnosti. Kot smo že večkrat poudarili, za nami stojijo zgolj in izključno kmetje, ki si želijo le normalnih pogojev za kmetovanje. Poudarjamo, da nikakor nismo povezani z nobeno politično stranko. Očitek, da je v ozadju politika in ne dejanski interes kmetijstva, nas milo povedano žali. Predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved je na včerajšnji tiskovni konferenci jasno povedal: »Za nami niso politične stranke, mi smo stanovske organizacije, ki se zavzemamo za prihodnost slovenskega kmetijstva. Politika bi težave lahko uredila, pa ni, zato smo stvari vzeli v svoje roke.«

V sindikatu kmetov so zapisali tudi, da je stanje v kmetijstvu nevzdržno, mladi – kljub veliki želji po kmetovanju – teh bremen, pritiskov in omejitev ne bodo več prevzemali. Starejši pa bodo kmetije zaprli. Ogrožena je prehranska varnost in javno zdravje prebivalcev Slovenije. V sindikatu vladi polagajo na srce, da jih obravnava resno. 

Sindikat kmetov Slovenije: Z izjavami, da za nami stoji politična stranka, se zavaja javnost, preusmerja pozornost in minimalizira težave, v katerih so se znašli slovenski kmetje.

V sindikatu poudarjajo, da kmetje čutijo odgovornost do okolja, živali in potrošnikov. “Slovenija je ena redkih držav, kjer lahko iz pipe pijemo čisto pitno vodo in kjer je zdrava, lokalna in varna hrana na dosegu roke. Zato si želimo, da kmetje dobijo spoštovanje, ki si ga zaslužijo,” so še zapisali v sindikatu kmetov Slovenije.

Neposredni prenos s shoda kmetov, bomo v torek. od 12. ure dalje prenašali tudi na naši facebook strani e-maribor.si.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.