Škandal! Ministrica Ajanović Hovnik, največ denarja namenila ker svoji poslovna partnerici?

Sanja Ajanovič Hovnik, slika omrežje X

Med največjimi prejemniki sredstev na razpisu ministrstva za javno upravo je tudi inštitut, ki ga vodi nekdanja poslovna partnerica ministrice Sanje Ajanović Hovnik. Po dragem potovanju v New York sedaj še to?


 

Medtem ko ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik po plazu kritik zaradi dragega službenega potovanja v New York ne vidi razlogov za svoj odstop, na dan prihajajo novi očitki na račun ministrice iz kvote Gibanja Svoboda. Piše spletni Večer.

 

Ministrstvo za javno upravo je konec letošnjega marca objavilo prvi javni razpis za “krepitev aktivnih državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij na področju aktivnih državljanskih pravic”,  v vrednosti približno 10,6 milijona evrov. Javno odpiranje vlog so na ministrstvu izvedli 19. maja, med največjimi prejemniki sredstev pa je tudi nevladna organizacija, ki je bila posredno povezana z ministrico Ajanović Hovnik.

 

Pri tem gre celo za mariborski Inštitut za proučevanje enakosti spolov (IPES), ki mu je bilo v prvem krogu razpisa odobrenih 300 tisoč evrov. Omenjeni inštitut vodi Kaja Primorac, ki je hkrati tudi direktorica in solastnica podjetja Smart center, ki se ukvarja s svetovanjem na področju trajnosti, digitalizacije in demokratizacije procesov odločanja. Do sredine lanskega junija je bila direktorica in solastnica prav sedanja minitrica Ajanović Hovnik. Dva tedna po imenovanju za ministrico pa je svoj 50-odstotni delež v podjetju podarila svoji materi.

 

Seveda po ministričino s tem ni nič narobe, kot pravi, da ni nič narobe s potjo v New York. Važno je da se pleše. Aleksandro Pivec so preganjali zaradi nekaj rezin pršuta, zapravljivo Ajanović Hovnik, pa se očitno ne morejo rešiti.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.