Skatepark Maribor letos prejel dve nagradi

Foto: Matej Lozar

Zunanja ureditev Skateparka in gostinski objekt, ki se nahajata v neposredni bližini OŠ Leona Štuklja, sledita ideji urbanega parka, ki ga z rolkarskim poligonom umeščamo v prostor in na ta način ustvarjamo kultivirano urbano krajino.

V času obstoja nove podobe je Skatepark Maribor prejel že tri nagrade

  • Oktobra 2019: Diplomo Mednarodnega združenja evroazijskih zvez arhitektov (IAUA) s sedežem v Moskvi, ki je član Mednarodne zveze arhitektov (UIA) na mednarodnem arhitekturnem bienalu ‘Leonardo’ v Minsku, Belorusiji;
  • Junija 2020: Big SEE Architecture Award v kategoriji ‘landscape and urban design’ – mednarodna nagrada, ki se podeljuje v Ljubljani in zajema 19 evropskih držav. Podeljena bo oktobra 2020 v Ljubljani;
  • Avgusta 2020: German Design Award 2021 – ‘special mention’ v kategoriji Excellent Architecture – Urban Space and Infrastructure. Podelitev nagrade bo februarja 2021 v Nemčiji.

Osnovni koncept oblikovanja je skate park v parku, v zelenem. Nove programe so arhitekti smiselno povezali, jih obravnavali kot zaključeno celoto, ki se integrira v zeleni pas – zeleno hrbtenico Radvanja.

Koncept deli območje na tri cone, zahodni del je rolkarski poligon, centralni del klubski prostor in vzhodni del območja predstavlja krajinska ureditev z novimi potmi v prostoru in sedali ter zasaditvijo.

Projekt, ki viša raven bivanja v soseski in postaja začetna točka za urejanje nove rekreacijske cone vzdolž zelenega pasu ob Pekrskem potoku, je od idejne zasnove umestitve do končne izvedbe izdelalo podjetje Arhiteza d.o.o. z arhitektkama Matejo Katrašnik in Polono Lipičnik. Tehnološka pomoč pri oblikovanju rolkarskih elementov sta bila Davor Miljkovič in Christopher Khan, ki je tudi trenutni državni prvak Slovenije v skateboardingu.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.