Slavnostna otvoritev projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018

Vir: Pixabay

Jutri, v sredo, 24. januarja 2018 med 16.00 in 18.00 uro, bo na Trgu Leona Štuklja uradna otvoritev projekta  Maribor – Evropsko mesto športa 2018.

Dogodek pripravljata Mestna občina Maribor in Športna zveza Maribor. V spremstvu mariborskih športnikov, olimpijcev in pomembnih osebnosti športa bo v Maribor prispela Slovenska bakla. Slovenska bakla je projekt, katerega pobudnik je Olimpijski komite Slovenije. Po svetovnem vzoru potovanja olimpijske bakle v predolimpijskem času, bo letos tudi osem slovenskih krajev deležnih olimpijskega utripa. Bakla je po Sloveniji začela potovati 9. januarja z začetkom v Ljubljani. Po Mojstrani, Jesenicah, Tržiču, Celju in Velenju se bo 24. januarja ustavila tudi v Mariboru, od koder bo potovala še v Črno na Koroškem. Slovensko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijske igre v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.

Slavnostni prižig ognja pred prihajajočimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu 2018 je za Maribor posebnega pomena, saj v tem letu mesto nosi naziv »Evropsko mesto športa«. Že prvi vikend po uradnem uvodu v Evropsko mesto športa 2018 bo mednarodna otroška smučarska tekma Little Fox v organizaciji ASK Branik Maribor v sodelovanju z Visit Pohorje..

Prihod Slovenske bakle in uradne otvoritve naziva Evropsko mesto športa 2018, bo pospremilo tudi razgibano športno dogajanje. Najmlajši  se bodo na dogodku lahko preizkusili v različnih športnih izzivih: od hokejskih strelov na gol, streljanja v tarčo, do spretnostnega poligona.

MO Maribor želi v okviru naziva Evropsko mesto športa povečati promocijo Maribora kot destinacije za športni turizem; povečati obiskanost športnih prireditev v mestu in število tujih obiskovalcev športnih prireditev; povečati število aktivnih prebivalcev mesta; povečati uporabo javne športne infrastrukture in povečati število gostovanj domačih in tujih klubskih ekip, državnih, evropskih in svetovnih tekmovanj, gostovanj ter prvenstev.

R. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.