Slovenija se je poslovila od Avsenikove pevke Eme Prodnik! In memoriam!

Pogreb Eme Prodnik

Na pokopališču Zgornje Stranje pri Kamniku, so se številni poslovili od vrhunske vokalistke Avsenikov, Avsenikove Eme Prodnik.

Prodnikova je zaslovela kot članica zasedbe Ansambel bratov Avsenik, s katero je sodelovala med letoma 1962 in 1981. S petjem se je ukvarjala že od zgodnje mladosti, svoj glas pa je izšolala s študijem solo petja pri prof. Kseniji Novak – Kušej. Brata Avsenik sta zanjo napisala nekaj nepozabnih pesmi, kot so; V gozdni samoti, Prehitro mine mladost, Moj lovec, Nasvidenje, Cvetoče tulpe, Sinje morje, Pod cvetočimi kostanji, Čakala bom in veliko drugih

Med verjetno najbolj znanimi pa je njen vokal v Avsenikovih največjih (vokalnih) uspešnicah, kot sta Slovenija, od kod lepote tvoje in Planica, Planica.

Ko se je Ema Prodnik že tik pred koncem študija začela uveljavljati kot izvrstna pevka, je na njena vrata leta 1962 potrkal šarmantni Vilko Ovsenik. Kljub temu, da je bila do nedavnega še trdno odločena, da bo ostala v svetu klasične glasbe, jo je Vilko prepričal, da se je leta 1962 pridružila temu imenitnem ansamblu in z njim sodelovala skoraj 20 let. Ema je v Avsenikovem ansamblu nadomestila Danico Filipič, ustvarjala pa je skupaj s Slavkom Avsenikom, Levom Ponikvarjem, Mikom Sossom, pa tudi z Jožico Svete, Albinom Rudanom in Alfijem Nipičem.

 

Ema prodnik je prejela je tudi naziv, najboljše pevke narodno-zabavne glasbe vseh časov.

Ema Prodnik, počivajte v miru!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.