Žan Mahnič: “Otroci v šolah bodo lačni še štiri leta!”

Slika: SIOL

Saj ni res, pa je. DZ je danes z 59 glasovi za in nobenim proti sprejel zakonska predloga o brezplačnih šolskih kosilih. Do tu vse lepo in prav. A kaj, ko bo to uveljavljeno šele  1. septembra, leta 2027.

Torej takrat, ko o tej vladi ne bo več, ne duha ne sluha. O Golobu pa še manj, bodo otroci v šolah dobili brezplača kosila. Če so v Sloveniji otroci lačni – in so lačni, potem je potrebno takojšnje ukrepanje. In ne čez štiri leta, to ni takojšnje ukrepanje. Sicer pa je to očitno jasno vsakomur, le vlai ne!

“Ja, prav neverjetno je, da ima zakon Slovenske demokratske stranke več skupnega z originalnim zakonom, ki ga je vložil Inštitut 8. marec, kot pa ima ta amandmirani zakon Inštituta 8. marec skupnega z originalnim zakonom Inštituta 8. marec. Se pravi, v tem primeru imate več skupnega s tistimi, ki ste jih na lanskih volitvah rušili, kot s tistimi, ki ste jih podpirali in postavljali in ki so sedaj vaš zakon praktično povsem razvrednotili. Meira je rekla: »Ne, otroci v Sloveniji niso lačni, ali si kdo upa to trditi?« Se pravi, vprašala je, ali si upa kdo trditi, da v Sloveniji otroci niso lačni. Seveda si nihče tega ne upa trditi, ker lahko trdimo ravno nasprotno – otroci v Sloveniji so lačni. Ampak zaradi vas, kolegice in kolegi, bodo lačni še štiri leta,” je bil kritičen poslanec opozicijske SDS Žan Mahnič.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.