Slovenijo zajela košarkaška evforija

Vir: Youtube

Danes zvečer se bodo v Carigradu v areni Sinan Erdem slovenski košarkarji v finalu košarkarskega evropskega prvenstva pomerili s srbsko ekipo. Slovenijo je po četrtkovi zmagi nad Španci zajela prava košarkaška evforija. Navijači iz cele Slovenije se odpravljajo v Carigrad, eni z letali, drugi z avtobusi, kombiji ali avtomobili, da bodo množično podpirali slovensko ekipo.

V petek so slovenski državljani vložili kar 335 vlog za izdelavo prioritetnih potnih listov. V Turčijo lahko namreč potujemo samo s potnim listom, ki velja še vsaj šest mesecev. Upravna enota Celje je v petek, da je lahko vročila vse potne liste, uradne ure podaljšala do 19-tih, svoj delovni čas pa so podaljšali tudi v Cetisu, ki potne liste izdeluje.

Ljubljano in Carigrad povezuje turški prevoznik Turkish Airlines. Zaradi izrednega zanimanja za polete v Carigrad na finalno tekmo danes zvečer, pa je letalske prevoze v sodelovanju s Kompasom ponudil tudi slovenski prevoznik Adria Airways. Danes bo iz Brnika enajst letov v Carigrad, v ponedeljek pa devet prihodov iz Carigrada, sicer sta dnevno dva prihoda in dva odhoda. Kot poroča STA so pri Kompasu prodali kar 1500 košarkaških aranžmajev, prve navijače pa je Kompas v Carigrad odpeljal že v soboto z avtobusi.

Zvečer ob 20.30 se bo začela finalna tekma. Za naše košarkarje, bomo navijali vsi, tisti v Carigradu in tisti v Sloveniji, doma pred televizijskimi sprejemniki ali v lokalih, kjer bodo prenašali tekmo. Vsi verjamemo in želimo, da slovenski košarkarji osvojijo zlato medaljo.

Iz Turizma Ljubljane so sporočili, da za slovenske košarkarje pripravljajo sprejem na Kongresnem trgu v ponedeljek z začetkom okoli 18. ure, košarkarji pa bodo prišli okoli 20. ure. Slovenske železnice sporočajo, da bo 16. septembra za vse navijače, ki želijo pozdravit slovenske košarkarje prevoz z vlakom do uradnega sprejema košarkarjev v Ljubljani brezplačen iz vse Slovenije, tja in nazaj.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.