Slovesnost ob pričetku gradnje nove tovarne Magne Steyr v Občini Hoče-Slivnica

Slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna in začetku gradnje tovarne Magna Steyr v Občini Hoče – Slivnica pri Mariboru se je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Premier je v svojem govoru poudaril, da si je Vlada Republike Slovenije za to največjo »greenfield« investicijo v zgodovini samostojne Slovenije močno prizadevala. Izpostavil je, da »zanimanje tujega investitorja ni prišlo samo od sebe, ampak je neposredni rezultat premišljenega in načrtnega dela te vlade«. V zadnjih treh letih je namreč ta vlada dokazala, kaj lahko naredi stabilna vlada, ki ima na voljo dovolj časa ter vizijo in ima pred očmi predvsem dobrobit ljudi, gospodarskih subjektov ter celotne družbe.

Projekt Magna je »zgleden primer sodelovanja; vsi vpleteni so delovali v prid Štajerske, v prid novim delovnim mestom, v prid razvoju«. Vlada se namreč zaveda, da prav Štajerska nujno potrebuje nov zagon in nova delovna mesta. »Štajerska je v preteklosti že bila dom avtomobilske industrije, z Magno pa v to regijo vračamo možnost ponovnega razcveta te panoge«.

Predsednik Vlade je izpostavil, da gre za projekt, ki bo v Slovenijo v največ desetih letih prinesel najmanj 1000 delovnih mest, da bo investicija vredna najmanj 100 milijonov, da vlada trdo dela za prihodnost in nadaljni razvoj Slovenije, o čemer priča tudi zgodba Yaskawe in Sumitoma Lonstroff.

Dodal je: »Za gospodarsko osiromašeno območje Štajerske tako Magna pomeni preporod, zato sem vesel, da smo danes končno tudi simbolno pričeli z deli«. V zaključku svojega govora je povedal, da se zaveda, da nova tovarna Magne-Steyr socialne in gospodarske slike regije ne bo spremenila preko noči, toda gre za pomemben kamenček v mozaiku gospodarskega, družbenega in siceršnjega napredka regije. S podporo štajerskemu gospodarstvu, ki je čedalje bolj konkurenčno, želi vlada ustvariti pogoje, da Štajerska ponovno postane ena izmed ekonomsko najprodornejših slovenskih regij, dodaja premier.

J. L.


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
75%
1.5km/h
93%
-4°C
-3°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA