So Francu Kanglerju na DOBI nezakonito odvzeli diplomo?

Franc Kangler foto: Nova24.tv in STA

Senat fakultete DOBA je Francu Kanglerju, januarja 2013 odvzel strokovni naziv diplomiranega ekonomista. in zakaj so Kangleju odvzeli ta naziv? Nekdanji mariborski župan Franc Kangler naj bi večino svojega diplomskega dela kratko malo prepisal iz drugih virov, pri čemer jih ni ustrezno navedel kot vire.

slika: FB profil Franca Kanglerja

Vendar pa se mnenja izr. prof. dr. Ervina Mauriča, izr. prof. dr. Boža Grafenauerja, rednega prof. dr. Ivana Rozmana, prof. dr. Ludvika Toplaka in izr. prof. dr. Milana Ojstrška razlikujejo od mnenja ki ga je 15. januarja 2013 izdala komisija senata DOBA, pod katero pa je prvo podpisana (zanimivo) nekdanja poslanka SMC Jasna Murgelj.

Izr. prof. dr. Milan Ojstršek je zapisal, da je del vsebine, ki je Kanglerjevo avtorsko delo najmanj 42%. To pa ni v skladu s poročilom, komisije seneta DOBA, ki je ugotovilo sum kršitve pri pripravi zaključne strokovne naloge Franca Kanglerja. Komisija je nepravilno ugotovila, da je bilo kar 70% besedila prepisanega in ni bilo navedbe avtorja. S programom, ki ga uporablja tudi Milan Ojstršek in po ročnem preverjanju je bilo ugotovljeno, da so se na DOBI zmotili ali pa zavajali. Kangler je prav tako pravilno citiral članke in dodal tudi soavtorje. Po mnenju gospoda Ojstrška lahko delo ustrezno ocenjujeta samo mentor in soocenjevalec, ki sta pri nastajanju dela sodelovala in se spoznata na tematiko. Januarja sta podala tudi svoje mnenje, da pri Kanglerjevem diplomskem delu nista zaznala plagiatorstva in nepravilnega citiranja.

Ker je senat DOBA gospodu Kanglerju krivično odvzel naziv diplomirani ekonomist bi moralo Upravno sodišče sklep iz januarja 2013 razveljaviti je prepričan izr. prof. dr. Milan Ojstršek.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.