Šok za Natašo Pirc Musar. Anže Logar bi jo premagal tudi v drugem krogu?

Minister dr. Logar na virtualnem zasedanju | Avtor Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister dr. Logar slika: Ministrstvo za zunanje zadeve

Očitno ja Anže Logar, Natašo Pirc Musar spravil na kolena. Vsaj tako pravi javnomnenjska raziskava Voxpopuli, ki jo je za časnika Dnevnik in Večer opravila Ninamedia.

Nenavadno pri tokratni raziskavi Ninamedie je, da kandidata Socialnih demokratov (SD) Milana Brgleza v anketo sprva sploh niso vključili. Njegov vstop v predsedniško tekmo na začetku anketiranja, to je potekalo od 12. do 15. septembra, namreč še ni bil potrjen, zato njegovega imena niso dodali v osnovno vprašanje. Vprašanje kam bi segel on in kako bi karte pomešal na levi?

Anketa kaže, da bi na tokratnih predsedniških volitvah, ki bodo 23. oktobra, Logar prejel 34,1 odstotka glasov (3,9 odstotne točke več kot pred mesecem dni), Pirc Musarjeva 31,4 odstotka (3,9 odstotne točke več). Daleč za obema favoritoma se uvrščata Ivo Vajgl (5,4 odstotka) in Vladimir Prebilič (3,5 odstotka). Prvemu se je podpora malenkost zvišala, drugemu znižala za eno odstotno točko. Najnovejši predsedniški kandidat NSi Janez Cigler Kralj je v tekmo vstopil z dvema odstotkoma podpore in se mu je uspelo uvrstiti pred Gregorja Bezenška (0,3 odstotka).

Čeprav je Pirc Musarjevi podpora v zadnjem mesecu dni zrasla bolj kot Logarju, pa poslanec SDS pred njo še vedno vodi s prednostjo treh odstotnih točk. A v obdobju zadnjih treh mesecev po raziskavi Ninamedie priljubljenost Logarja narašča, Pirc Musarjeve pa pada. Piše Siol.net.

Kaj bi se zgodilo, če bi se v drugi krog uvrstila Anže Logar in Nataša Pirc Musar? (vir: Večer)

Kaj bi se zgodilo, če bi se v drugi krog uvrstila Anže Logar in Milan Brglez?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.