Spor v Svobodi? Dragan Barbutovski se poslavlja z UKOM-a.

Dragan Barbutovski, zajem slike
Dragan Barbutovski se poslavlja zaradi spora v Gibanju svoboda

Vršilec dolžnosti direktorja urada vlade za komuniciranje (Ukom) Dragan Barbutovski, po neuradnih informacijah časnika Dnevnik zapušča Golobovo vlado.

V Dnevniku pojasnjujejo, da je Dragan Barbutovski po načinu delovanja uradnik, naklonjen uradni in transparentni komunikaciji, ne pa politik, kar naj bi se po drugi strani pričakovalo od njega. V stranki Gibanje Svoboda naj bi po informacijah Dnevnika od njega pričakovali, da bo kot vodja Ukoma deloval tudi kot politik, mimo uradnih in ustaljenih načinov. Različna pričakovanja glede načina in metod dela naj bi tako privedla do njegovega odhoda.

Barbutovski se je večkrart zapletal tudi v objave na twitterju, ki mu niso bile povšeči. Blokiral je veliko število ljudi in se hudoval in komentiral objave drugih. Tako obnašanje seveda ne sodi v pristojnosti direktorja UMOM.a.

Vlada Roberta Goloba je Barbutovskega za v. d. direktorja Ukoma imenovala že na svoji prvi seji, potem ko je s tega položaja razrešila nekdanjega direktorja Uroša Urbanijo. kdo bo nasledil Barbutovskega, lahko le ugibamo. A glede na to, da je med člani Gibanja svobode veliko novinarjev, naj zamenjava nebi smela biti problem.


Preberite tudi:

Kakšen hobi v stilu socializma, ima Dragan Barbutovski v.d. direktorja UKOM-a?


 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
močan dež
95%
2.6km/h
100%
10°C
11°
10°
10°
Thu
10°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA