Spoznajte sodnico, ki je Zlatana Čordiča spustila na prostost!

ustavno sodišče sodnico
sodniško kladivo

Prevratnika spustiti na prostost, je isto, kot lisico spustiti v kurnik. Kaj je Slovenija povedala s tem dejanjem? Da pred zakonom NISO vsi enaki?

TO JE SODNICA, KI JE SPUSTILA NA PROSTOST ZLATANA ČORDIĆA

Zaradi spodbujanja nasilnih protestov je tožilstvo Zlatana Čordića privedlo k preiskovalnemu sodniku in ob kazenskem postopku predlagalo pripor, a “dobrosrčna” sodnica ga je izpustila na prostost. Gre za Marjutko Paškulin. Podobno so v preteklosti v pravosodju z zavračanjem priporov varovali tudi drugega znanega “vstajnika ob petkih” Anisa Ličino, ko so se začeli bolj nasilni protesti.

Sodnica, ki je “rešila” Čordića, je bila na sodniško mesto okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Ljubljani izvoljena leta 1995, zadnje čase pa jo najdemo med podpisniki izjave proti sodniku Zvjezdanu Radonjiću. Dela tudi pri izvedbi volitev, je predsednica okrajne volilne komisije Ljubljana Šiška. Paškulinova je sodnica, ki naj bi recimi v primeru korupcije državnega sekretarja Borisa Šuštarja (LDS) nekoč odločila, da pri Šuštarju ni razlogov za pripor ali celo nadaljevanje preiskave, čeprav se je pozneje znašel celo v zaporu.

Bojan Požar je o tej sodnici pisal, da je dobra prijateljica Aleša Zalarja in Branke Zobec Hrastar, med drugim naj bi kot sodnica sprostila nekaj milijonov vredno premoženje nekdanjega direktorja slovenske podružnice Hypo banke Božidarja Špana – prijatelja Mira Senice – in dovolila hišno preiskavo pri novinarju Mitji Lomovšku, ki ga je Miro Senica pred tem obtožil izsiljevanja. V aferi Baričevič pa naj bi zavrnila zahtevo specializiranega državnega tožilstva po pregledu telefonskih pogovorov Mira Senice, ki bi lahko pokazali dodatna ozadja v zadevi Baričevič in bulmastifi.

Dokler bomo v Sloveniji imeli take “neodvisne” sodnice, potem nam tudi bog ne more več pomagati?

P.M.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.