POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 8. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1388 klicev. Med 553 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, po 12 vlomov in 12 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesne poškodbe, 3 ponarejanja denarja, 2 ponarejanja listin ter po 1 grožnjo in preprečitev uradnega dejanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 8 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 13 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 nesreči pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 17 na območju PU Koper, 3 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (16), Albanije (2) in Irana (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.