Sramota predsednice Državnega zbora! Poslanci se ne bodo poklonili pokojni Aleksandri Hoivik

Saj ni res pa je. Kakšna sramota za predsednico Državnega zbora. Ob smrti nekdanje poslanke Aleksandre Hoivik ni dovolila, da se poslanci od nje poklonijo z minut molka.

Pred dnevi je namreč umrla Aleksandre Hoivik, rojena Pretnar, delegatka osamosvojitvene skupščine 1990–1992, sicer pa mati sedanjega poslanca SDS Andreja Hoivika. Bila je med ustanoviteljicami Zelenih Slovenije in med aktivnejšimi pri sprejemanju osamosvojitvene zakonodaje.

“S strani Društva poslancev 90 (DP 90) smo na vodstvo Državnega zbora (DZ) naslovili prošnjo, naj se ob začetku prve naslednje seje DZ spomnijo pokojne Aleksandre Hoivik z minuto molka, kot je uveljavljena praksa za vse pokojne poslanke in poslance DZ. Prejeli smo prijazen odgovor, da razumejo našo željo, ki pa žal ni uresničljiva, ker sedanja ureditev tega ne omogoča,” so v sporočilu za javnost zapisali pri DS 90 v javnem pismu, pod katerega se je podpisal predsednik Marjan Podobnik.

Neustrezen odnos do članic in članov osamosvojitvene skupščine se ne kaže le pri neenakovredni obravnavi ob slovesu od takratnih poslank in poslancev oz. delegatk in delegatov, ampak tudi v številnih drugih primerih, so zapisali v Društvu poslancev.

Kaj predsednico Državnega zbora res ni nič sram’?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.