Saj ni res pa je! Golob poskrbel za svoje tudi v Mariboru! V UKC se vrača (sporni) Vojko Flis!

Vojko Flis, slika facebook

Po novi kaotični seji sveta UKC Maribor je direktor Anton Crnjac odstopil, a bo do 30. septembra še vodil UKC. A prihaja še bolj kaotična novica. Vrača se (sporni) Vojko Flis (Svoboda).

Kot piše spletni Večer, je bila na seji sveta UKC Maribor tudi točka o razrešitvi direktorja Antona Crnjaca. Sejo so pričeli z dvourno zamudo, domnevno zaradi nedosegljivosti predsednika sveta Aleša Šabedra. Nato so pred točko o razrešitvi direktorja sejo še dodatno prekinili za uro in pol, po prekinitvi pa jo zaprli za javnost.

Za zaprtimi vrati je potekal, verjetno bolj politični dogovor, da Crnjac da odstopi z mesta direktorja UKC Maribor, (do 30. septembra bo še direktor). Direktor bo še naprej zdravnik v UKC Maribor, S 1. oktobrom, pa bo postal vršilec dolžnosti direktorja UKC (sporni) Vojko Flis, nekdanji direktor s številnimi aferami . Ta je UKC vodil pred Crnjacem. Na lanskih lokalnih volitvah se je potegoval celo za župana pri Gibanju svoboda in gladko izgubil.

Naj bi bil pa ravno proti Flisu podan obdolžilni predlog prav na podlagi njegovega dela, kot direktor UKC, saj naj bi Flis nasprotju z zakonom pri 17 dobaviteljih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor Vojko Flis kupil medicinski potrošni material v skupni vrednosti več kot 1,8 milijona evrov.  Revizijska komisija je namreč prejela anonimno prijavo, v kateri je prijavitelj nekdanjemu direktorju Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor očital, da naj bi v nasprotju z določili zakona o javnem naročanju oddal več naročil. Revizijska komisija je od UKC Maribor terjala listine in pojasnila, po opravljenem postopku pa ocenila, da so bili očitki res utemeljeni. Spomnimo se tudi domnevnih razuzdanih zabav v Flisovi pisarni v času njegovega direktovanja, o katerih se po hodnikih UKC-ja še danes govori.

Kandidat Svobode za župana Maribora Vojko Flis, kar v svoji pisarni, kot direktor UKC prirejal zabave?


In Flis je dobil torej Golobovo nagrado, verjetno za “pogum”, da je kandidiral na županskih volitvah. Sicer pa ima ustanovitelj, torej vlada,  v enajstčlanskem svetu UKC Maribor, šest članov. Vse jasno?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.