STA grobo krši krši 5. odstavek 4. člena, a to očitno nobenega ne skrbi

veselinović STA novic
STA, slika: twitter

STA se še naprej spreneveda in jadikuje, ter joka zakaj od države ne dobi plačila. Tokrat grobo kršijo 5. odstavek 4. člena, saj je dostop do novic OI je onemogočen tudi navadnemu bralcu.

STA posebej zaračunava novice iz olimpijskih iger

Če poenostavimo. Oni bi od države dobili denar z ustvarjanje novic, hkrati pa naj bi jih zaračunavali. Tako bi STA v okviru javne službe morala brezplačno razširjati novice prek svoje spletne strani, te bi morale biti dostopne vsem pod enakimi pogoji. V zakonu lahko preberemo tudi, da naj bi javna služba zajemala novice s področja športa. STA pa se je očitno odločila, da olimpijske igre ne spadajo pod šport – zato so novice in fotografije iz Tokia dostopne le z doplačilom. Direktor STA je pojasnil, da zaukazana dostopnost ne pomeni, da gre za pravico do poobjavljanja. A dostop do novic OI je onemogočen tudi navadnemu bralcu – viden je namreč le naslov objave, brez vsakršne vsebine. “Povzetki in fotografije bi morale biti brezplačne,” je poudaril direktor Ukoma in dodal, da STA grobo krši 5. odstavek 4. člena.

Dostop do olimpijskih novic STA onemogoča tudi naročnikom, ki morajo za novice iz OI posebej plačati. Zakaj bi torej STA dobivala pomoč države?

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.