Stari komunist Jasnič v imenu DeSUS-a, odrekel podporo Janševi vladi?

LJUBO JASNIČ Novi predsednik stranke DeSUS
LJUBO JASNIČ, slika SIOL

Kaj se je izcimilo iz skritega sestanka med Tanjo Fajon in Ljubom Jasničem? Mogoče ravno to, da je potrebno prepričati poslance DeSUS, naj glasujejo proti vladi Janeza Janše?

Jasnič v imenu DeSUS-a odrekel podporo Janševi vladi

Na včerajšnji seje stranke DeSUS naj bi bilo vse dobro zrežirano in dogovorjeno. Stranka je zgladila vse spore in zdrlo se je, da bodo vse zamere pozabljene. A prišla je točka razno in Ljubo Jasnič, predsednik stranke DeSUS je predstavil dokument, kjer odreka podporo vladi Janez Janše. Očitno so bili pritiski z leve strani vseeno prehudi?

slika: Požareport

 Svet stranke je  z glasovanjem ta dokument večinsko premočno podprl (41 za), a zanimivo, dva sta glasovala proti – poslanca Branko Simonovič in Ivan Hršak, medtem ko vodje poslanske skupine Desusa Franca Jurše zaradi bolezni ni bilo na seji. Piše Požareport, A poznavalci pravijo, da bi tudi on glasoval proti. Torej se v praksi ni spremenilo prav nič? Bomo videli pri glasovanju o proračunu.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.