Stari župan, nove podražitve. V Mariboru 87-odstotna podražitev ogrevanja!

Saj ni res pa je! Povprečna položnica Energetike Maribor bo s 86 evrov v decembru za gospodinjstva januarja narasla na 141 evrov, in to ob enako milem vremenu, če bo hladneje, pa še za več.

Mariborčane bo pokopala kar 80% podražitev stroškov za ogrevanje. Občutna podražitev je za občane presenečenje tudi zaradi ukrepa vlade, ki je omejila ceno zemeljskega plina za daljinsko ogrevanje gospodinjstev.

A v Energetiki Maribor e izgovarjajo, da bi bila brez zamejitve cen plina podražitev še večja. “Morate vedeti, da je stroškovna cena toplote bistveno višja od cene, ki jo imamo v cenikih,” je za Radio Slovenija dejal vodja proizvodnje Miran Rožman. V Energetiki so nameravali podražitev ogrevanja ublažiti s prihodki od prodaje elektrike, a so se januarja borze z elektriko sesule, pojasnjuje Rožman. Ob tem pa dodaja: “In to je postala težava. Zadeva je postala zelo volatilna, zelo odprta. Elektrike ne moremo več prodajati po fiksnih cenah, ampak jo prodajamo na borzah”.

Cena ogrevanja se je v Mariboru podražila z nedavnih 80 evrov na skoraj 150 evrov za megavatno uro. Cena megavatne ure toplote v Ljubljani stane 79 evrov, v Celju pa recimo 71,16 evra.

Kar  13 tisoč gospodinjstev v občini Maribor se bo torej grelo kar za 85% dražje! Kaj bo pri tem storila Občina Maribor in njen župan Saša Arsenovič? Verjetno popolnoma nič, kot so Mariborčani že navajeni.

Kot je zapisal eden od tvitter uporabnikov: Najprej izvolijo Goloba, potem Arsenovića, zdaj pa pač prihajajo računi. Kaj se čudite? Plešite

vir: Večer, RTV

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1.8km/h
0%
-1°C
2°
-2°
-1°
Sun
-3°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA