Zime še ni konec. Prihaja plundra. Ponoči obilno sneženje, čez dan dež?

slika je simbolna

Smo sredi zime. Temperature pa so vse prej, kot zimske. A sneg še prihaja. Tako pravijo vremenoslovci, tako da zimskih oblačil še ne pospravljajte v omaro.

V petek zmerno do pretežno oblačno, zapihal bo jugozahodni veter, zvečer bo večinoma na zahodu rahlo deževalo. Najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C. Podobno vreme bo v soboto in nedeljo. Za ponedeljek vremenoslovci napovedujejo oblačno vreme s padavinami, meja sneženja se bo v notranjosti večinoma spustila do nižin. Najvišje temperature bodo med -2 °C in 2 °C, na Primorskem do 10 °C.

V Mariboru se obeta od ponedeljka do četrtka v večernem času sneg, čez dan pa dež. Tako, da se obeta prava “plundra”, ki bo zelo neprijetna, posebej za pešce. Tako da bo potrebna dobra in nepremočljiva obutev.

“Ključ do zimskega vremena, ki prihaja nad območje Alp je v stratosferskem segrevanju na območju Kanade, ki polarni vrtinec obrne globoko proti jugu. Premik območja z visokim zračnim tlakom nad severni del Atlantika bi lahko tudi po nižinah prinesel obilnejše sneženje. Piše portal Žurnal24.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahlo sneženje
84%
2.6km/h
100%
1°C
2°
-1°
-1°
Fri
-2°
Sat
-2°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA