Številni ostri odzivi zaradi videa Golobove ljubice! Na realna tla jo je postavil zapis na Facebooku.

Tina Gaber hrani nutrije, slika twitter

Golobova ljubica, se očitno ne šteje le za spremljevalko predsednika vlade, čeprav uradno to ni. Šteje se tudi za nekakšno strokovnjakinjo za nutrije. Med tem, ko se v Sloveniji slabša standard, ko nekateri ljudje nimajo niti za preživetje, se tako Tina Gaber ukvarja z nutrijami. Tipično levičarsko?

Ljubica predsednika vlade, Tina Gaber, ki ima celi dan čas ukvarjati se z nepomembnimi temami, je postala samozvana ambasadorka nutrij.Na družbenih omrežjih objavila video, v katerem, kot sama pravi, govori o “resničnem ozadju načrtovanega poboja nutrij”, med drugim pove, da je v projektni študiji o naravovarstveni problematiki nutrije na Ljubljanskem barju “izražen motiv za bodočo sistemsko korupcijo.” Z imenom in priimkom omeni avtorja študije, doktorja bioloških znanosti Huberta Potočnika, ki je obenem tudi član strokovno znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije. 

Očitno ima predsednikova ljubica toliko korajže, da lahko opleta z jezikom in operira imeni, pa ji ne upa nihče reči, da ne. Ji je pa kmetijska ministrica Irena Šinko, že povedala, da nekatere trditve Tine Gaber na ministrstvu “ostro zavračajo” in vztrajajo, da se bo odlov nutrij začel 1. avgusta. 

Na družbenih omrežjih se je oglasil Sašo Dolenc, urednik revije o znanosti Kvarkadabra, ki Tini Gaber očita, da je “večkrat navedla le največji v študiji omenjen znesek, ki se ji je zdel verjetno primeren, da bo čustveno motiviral njene sledilce. Tako je zapisal:

Od premierjeve spremljevalke Tine Gaber, ki je tudi vplivnica na Instagramu, bi pričakovali, da bo svojo medijsko prepoznavnost izkoristila za ozaveščanje državljanov o podnebnih spremembah in potrebi po prilagajanju nanje, saj državo vsak dan znova prizadenejo huda neurja. Vendar tega ne počne. Prav nasprotno.

Včeraj je na Instagramu objavila video z naslovom RESNIČNO OZADJE NAČRTOVANEGA POBOJA NUTRIJ, v katerem je uglednega slovenskega znanstvenika z imenom in priimkom obtožila korupcije, ker je leta 2019 vodil pripravo strokovne študije z naslovom “Naravovarstvena problematika nutrije (Myocastor coypus) in pižmovke (Ondatra zibethicus) v Krajinskem parku Ljubljansko barje”, hkrati pa je menda član znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije.

Partnerka predsednika vlade vsebine študije, o kateri je govorila, seveda ni predstavila, večkrat je navedla le največji v študiji omenjen znesek, ki se ji je zdel verjetno primeren, da bo čustveno motiviral njene sledilce. Namiguje namreč, naj bi bilo toliko denarja namenjenega financiranju iztrebljanja nutrij, zato naj bi šlo po njenem mnenju za sistemsko korupcijo.

A omenjeni znesek seveda NI znesek namenjen za izlov nutrij, ampak finančno ovrednotenje celotnega šestletnega spremljanja oziroma monitoringa populacij nutrije in pižmovke, spremljanje vpliva populacij nutrije in pižmovke na habitatne tipe ter zavarovane in ogrožene rastlinske in živalske vrste ter nadzor oziroma zmanjševanje populacij nutrije in pižmovke. V študiji, ki je javno objavljena, so vsi omenjeni stroški zelo natančno predstavljeni in ovrednoteni.

Cilj študije je tudi jasno opredeljen: “Razvoj metodologije za popis nutrije in pižmovke ter predlog metodologije ugotavljanja vpliva nutrije in pižmovke na zavarovane rastlinske in živalske vrste ter habitatne tipe na območju KPLB. Finančno ovrednotenje izvedbe popisa ter ugotavljanja vpliva nutrije in pižmovke na zavarovane rastlinske in živalske vrste ter habitatne tipe z navedenimi metodami

Celotne Instagram objave Tine Gaber, partnerke predsednika vlade, ki medijsko pogosto nastopa v funkciji prve dame, namenoma ne bom delil, navajam le prepis začetka, v katerem izreče obtožbo:

“No, pa smo spet pri nutrijah. Začnimo od začetka. Vse se začne s študijo iz leta 2019, ki jo je Krajinski park Ljubljansko barje naročil Biotehnični fakulteti. Odgovorni nosilec projekta je bil Hubert Potočnik, med drugim član strokovno-znanstvenega sveta Lovske zveze Slovenije. A študija se ne ukvarja le z usodo nutrij, temveč predvsem finančnim vidikom upravljanja teh simpatičnih živali. Višino stroškov so le v prvih parih letih ocenili na več kot pol milijona evrov, natančneje 539.929,50 evrov. Študija sama ne predstavlja koruptivnega dejanja, je pa v študiji jasno izražen motiv za bodočo sistemsko korupcijo. In navsezadnje gre za naš davkoplačevalski denar, za metodo, ki še nikoli ni bila nikjer uspešna, in mi bi bili prva država v EU, ki bi imela vse-nacionalni pilotni projekt iztrebljanja nutrij. Ob tej priložnosti naj povem, da je streljanje nutrije že leta dovoljeno, a so čedalje bolj številčne. Zakaj? Ker so ukrepi neučinkoviti. Je pa Sizifovo delo super, če prinaša zaslužek.

Res neverjetno, kako si ljubica predsednika vlade, krajša svoj prosti čas, kot da nebi imela bolj pametnega dela. Daleč smo prišli. Nutrije so bolj pomembne od življenja in standarda ljudi v Sloveniji.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.