Število okužb v nebo! Preko 2000 novih! Drvimo v novo zaprtje?

Tokrat je bilo pozitivnih izvidov enkrat več, kot dan poprej. Kar 29,1 odstotka vseh opravljenih testov je bilo pozitivnih. Najmlajši bolnik v bolnišnici je star tri leta. Umrlo je 9 ljudi!

Naraščanje okužb v nebo. Tudi smrti je iz dneva v dan več!

V zadnjem tednu število okuženih skokovito raste. Po besedah vodje strokovne skupine za covid-19 Mateje Logar je še posebej zaskrbljujoč podatek o visokem deležu pozitivnih testov, kar lahko vpliva na zasedenost bolniških postelj. Logarjeva v času jesenskih šolskih počitnic predlaga manjše prostovoljno zaprtje družbe. »S tem bi vplivali na obnašanje epidemije v novembru,« je v izjavi medijem dejala Logarjeva. Prav tako pa je mnenja, da je ob 1. novembru letos smiseln obisk pokopališč v družinskem krogu. “Tako bi dosegli učinek manjšega ‘lockdowna”. Zaprte bodo šole, veliko ljudi bo imelo dopust,” je dejala Logarjeva. 

cepivo, cepljenje

Kot kažejo številke portala Covid19 sledilnik, je najslabša 7 dnevna okuženost še vedno v Ljubljani, sledita Koper in Maribor. 

Preverite okužbe za vašo občino (vir: Covid19 sledilnik):

V Ljubljani je bilo včeraj kar 225 novih okužb, v Kopru 112,v Mariboru 89, v Celju 64 in Kranju 59. Sledijo Piran 51, Velenje 48, Izola 43, Domžale 39, Medvode 35. (Več si lahko ogledate v grafu):

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.