Tako pismo pa je ogorčena upokojenka poslala na ZPIZ

upokojenci

Hudomušno a resnično. Tako pismo je Marijanu Papežu na Zavod za pokojninsko in invalidko zavarovanje (ZPIZ) poslala ena od upokojenk, kot odgovor na ignoranco ZPIZ-a glede povišanja pokojnin.

Spoštovani, sporočam vam, da s 1. majem 2023 napovedujem podražitev pokojnine za 30% zaradi povišanja cen hrane, energentov, dodatnega zdravstvenega zavarovanja, avtomobilskega zavarovanja, cen sadik za domači vrt. Pritožba na odločitev s strani ZPIZ-a ne zadrži odločitve o podražitvi,” je v hudomušnem pismu  zapisala upokojenka Angelca.

Dopis, sicer hudomušne narave, pa je vseeno še kako resničen. Saj se je življenje upokojencev na sploh. Ravno za to namreč prejemajo tudi plačo. No mogoče pa nebi bilo slabo, če bi še eno tako pismo poslali tudi na ZDUS, (dosmrtnemu) predsedniku Janezu Sušniku.

Premaknilo pa se verjetno ne bo nič.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.