Svetniki MOM so županu rekli odločen NE

Včerajšnja seja mestnega sveta MOM, ni prinesla napredka glede teme “Mariborska knjižnica”. Predlog župana o selitvi knjižnice v v nedokončani objekt Centrum za 13,3 milijona evrov so mestni svetniki na seji umaknili.

Poročanje s seje povzemamo po Večeru: Mestni svetniki so eden za drugim županu Andreju Fištravcu očitali, da je predlog za preselitev Mariborske knjižnice v nedokončani objekt Centrum predrag in nesprejemljiv. Nikakor pa to ni ustrezno dejanje dva meseca pred lokalnimi volitvami. V primeru izvolitve novega župana, pa se prelaga finančno breme na naslednjega župana in novi sklic mestnega sveta. Svetniki so zato predlagali  umik te točke z dnevnega reda seje in uspeli. S 16 glasovi za in 13 proti so odločili, da se ta tematika najbrž prestavili na čas po volitvah.

Z svetniki se ni strinjala pomočnica direktorice Mariborske knjižnice Slavica Rampih,  ki je svetnikom zabrusila HVALA za naklonjenost.

Hudi očitki so leteli na župana Fištravca: pravi in edini naslovnik za kritike je župan Fištravec, ki v petih letih ni rešil tega problema. “Ta knjižnica bo v prihodnjem mandatu umeščena na Rotovž, je dejal Milan Mikl, Stojan Auer pa je vodstvu Mariborske knjižnice sporočil, da bodo nove prostore dobili leta 2020, ampak ne v Centrumu, ampak na Rotovškem trgu. In to za bistveno manj občinskega denarja.

No župan se očitno ne da, mogoče tudi zato, ker se boji, da na naslednjih volitvah ne bo uspel in si želi postaviti t.i. spomenik? Sam je vse skupaj označil za politično taktiziranje in napovedal, da bo sklical izredno sejo mestnega sveta, na kateri bodo ponovno obravnavali to točko.

MZ

VREME

Maribor
jasno
41%
2.1km/h
0%
26°C
27°
25°
25°
Thu
17°
Fri
19°
Sat
21°
Sun
19°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.