Svetovalci iz Škofljice, naj bi pri Fištravcu zaslužili že okoli 68 tisočakov

Kljub temu, da so v službi za odnose z javnostmi na Mestni občini Maribor zaposleni kar štirje uslužbenci: Simona Partlič, Urška Korošec, Aljoša Kirič in Alenka Kocjančič je župan Andrej Fištravec  iz proračunske blagajne januarja letos plačal kar 68.808 evrov za storitve podjetju EPR, iz Škofljice, ki je registrirano za dejavnost stikov z javnostjo.

Kot so zapisali na portalu Demokracija.si je zanimivo, da podjetje EPR nima niti spletne strani, podatki baze Gvin,  pa kažejo, da so samo januarja letos od mariborske občine zaslužili več, kot lani, ko so imeli vsega 56.404 evrov prihodkov. Dejansko so toliko, kot jim je kapnilo z iz Maribora z januarskim nakazilom, služilli v letih 2017 in 2016, ko so ustvarili 12.151 evrov, skupaj. Pri Gvin so tudi na podlagi povprečnih prihodkov podjetja EPR iz finančnih podatkov za zadnja tri leta izračunali, da znaša mariborsko nakazilo 200 odstokov povprečenega prihodka podjetja.

slika: Demokracija.si

Kako močno podjetje EPR d.o.o. svetuje županu Fištravcu ne vemo, mora pa ta PR služba delati zelo dobro, saj ji je občina letos namenila že 68.808 €.

slika: Demokracija.si

Mogoče bi bilo treba pri poslovanju občine Maribor vseeno delovati bolj korektno in transparentno.

Več si lahko preberete na portalu Demokracija.si

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
74%
1km/h
67%
21°C
21°
19°
20°
Fri
17°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
16°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA