Tako se je danes razbesnelo neurje nad Mariborom! #foto #video

Kamniška graba, Maribor, slika facebook

Nad Štajersko, predvsem nad širšim območjem Maribora, se je okoli 16 ure razbesnela huda nevihta z nalivi in točo, kar je precej nevšečnosti povzročilo tudi v prometu.

Močna nevihta se je okoli 16. ure najprej razbesnela nad Mariborom in Kozjakom. V naslednjih dveh urah pa se nevihta lahko še bolj okrepi, a celica, ki se počasi pomika proti vzhodu, pa že slabi.

Neurje Maribor, slika družbeno omrežje

Neurje Maribor, slika družbeno omrežje

Kot je razvidno iz objav na družbenih omrežjih, precej težav v drugih delih Štajerske, kjer je meteorna voda ponekod poplavila ceste, padala je tudi toča. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so aktivirana številna gasilska društva na vzhodu države. Od  15. ure imajo v centru za obveščanje 66 dogodkov, ki so povezani s poplavljanjem meteornih voda, poplavami v kletnih prostorih, sprožilo se je tudi nekaj plazov. Še posebej se novega dežja, ki je napovedan tudi za jutri, bojijo v Malečniku, kjer so cesto včeraj zaradi plazu ponovno odprli.

Najhuje je na območju Radvanja, Košakov in Lenta. Uprava za zaščito in reševanje je zaradi popoldanskega neurja na območju Maribora in okolice zabeležila 77 dogodkov. V večini je meteorna voda zalila kleti stanovanjskih in drugih objektov in zaradi zamašenih odvodnih kanalov poplavila nekaj površin na prostem. Sprožilo se je 14 zemeljskih plazov, od tega jih pet ogroža objekte in eden cesto.

Košaki Maribor, slika: družbena omrežja

 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.