Tomaž in Teja iz Juršincev nimata več hiše! Njun poslanec Dejan Zavec, pa ne reče nobene?

Žalostna zgodba o kateri smo že pisala prihaja iz Juršincev. Za pomoč smo zaprosili tudi bralce našega portala, da vsaj z donacijo 5 evrov pomagajo preko SMS sporočil.


Mladi družini iz okolice Juršincev, kjer si Slovenske gorice in Haloze nekako podajajo roko, saj ji je plaz dobesedno odnesel hišo, ostali pa so ji krediti. Štiričlanski družini, 37-letnemu Tomažu Honomihlu, 34-letni Teji Vrtič , 8-letnemu Jaki in 6-letni Luciji, z Rotmana 55d, je namreč razmočena zemlja za dobrih 40 centimetrov že prvi dan premaknila novejšo hišo, zato ni več varna za prebivanje. Drsenje se bo najbrž nadaljevalo, saj se je hiša do zdaj premaknila že za več kot meter in sanacija ne pride v poštev. Rušitev je neizogibna.

Pri vsem tem pa je najbolj žalostno to, da je tako, kot vedno za pomoč treba prositi preproste ljudi, tiste, ki bi lahko pomagali, pa ni poleg. predvsem govorimo o poslancu Dejanu Zavcu, ki se, vsaj tako pravijo domačini še ni oglasil, nikogar vprašal ali kdo potrebuje pomoč, kot tudi ni finančno (še) nič pomagal. V občini, kjer so mu pred leti postavili celo spomenik, pa se večina ljudi sprašuje, zakaj so ga izvolili v parlament? Zato da pač hodi v službo in kima? Do sedaj ni dal še nobene poslanske pobude, v parlamentu pa je izrekel celih 72 besed.

Očitno so nekateri poslanci v parlamentu zato, da bogu kradejo čas. Za ljudi, ki so jih izvolili, pa jim je malo mar?


Preberite tudi:

Pomagajmo Tomažu in Teji. Plaz jima je odnesel dom. Ostali so krediti.


 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
1km/h
15%
13°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.