Tanja Fajon končno priznala: “Nimamo 46 glasov!”

Tanja Fajon, SD
Tanja Fajon, fotomontaža - Demokracija

Tanja Fajon bi se verjetno najraje ugreznila v zemljo, ob spoznanju, da vendarle ne bo tako hitro postala predsednica vlade. Nima namreč 46 glasov. Piše SIOL.


Fajonova priznala, nimajo 46 glasov!

V nedeljo zvečer sem ocenila, da je čas za premislek opozicije o novi konstruktivni nezaupnici. Ne zato, da pridemo do nove vlade, ampak zato, da pridemo čimprej do predčasnih volitev. Žal pa se je do konca tedna pokazalo, da opozicija kljub velikim političnim pretresom še vedno nima 46 glasov. In da jih v tej sestavi parlamenta tudi ne bo imela, ker so v njem prevladale osebne koristi nad splošnim dobrim,” je dejala Tanja Fajon. Po skrivnem sestanku s predsednikom DeSUS-a Ljubom Jasničem, pa se je bala, da novinarji ne bodo zvedeli preveč.

Besede predsednice SD, seveda nimajo nobene veze z nastalo situacijo. Kaj je za Tanjo Fajon splošno dobro? To da nam vladajo Socialni demokrati ali kdo drugi iz kul opozicije? In za koga so kakšne osebne koristi? Je pa Tanji Fajon včeraj kar v parlamentu odgovoril na (njene) pritiske, vodja poslanske skupina DeSUS Franc Jurša in njegove besede si velja še enkrat slišati:

Očitno bo še en kandidat za mandatarja kul opozicije, govori se o Sandiju Češku, splaval po vodi. In osebna korist (Tanja Fajon) bo morala počakati očitno še 6 mesecev.

P.M.

 

VREME

Maribor
jasno
93%
1km/h
0%
21°C
23°
21°
20°
Sat
19°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.